Herkuttele villillä ja kauniilla hortamunakkaalla ja hoida samalla itseäsi

Herkuttele villillä ja kauniilla hortamunakkaalla ja hoida samalla itseäsi

Nyt on paras ajankohta pyöräyttää nopeasti valmistuva ja niin herkullinen villimunakas luonnon ilmaisen supermarketin antimista! Voit  kehitellä ihania comboja erilaisista villivihanneksista ja syötävistä kukista. Hortahan tarkoittaa kaikkea luonnosta löytyvää villiä vihreää syötävää. Herkuttele antaumuksella villillä ja kauniilla hortamunakkaalla!

Munakkaat ovat lempiruokaani ja vain taivas on kattona hortamunakkaiden variaatioissa. Fytoterapeuttina ajattelen maun lisäksi myös ruuan hoitavia vaikutuksia. Tällä kertaa, kun allerginen nuha vähän vaivaa, tein täsmämunakkaan, joka hellii limakalvoja ja suolistoa. Luomumunien lisäksi kaivoin pakasteesta viimevuotisia kuusenkerkkiä (niitähän ei saa vielä tuoreena eteläisestäkään Suomesta) ja kehäkukan terälehtiä. Lisäpotkua ja hyvää makua sain maitohorsman lehdistä. Maitohorsmaa löytyy jo luonnosta niin parsa- kuin lehtivaiheessa.

Monet ovat innostuneet ketogeenisestä ruokavaliosta. Tämä ohjeeni sopii myös heille.

 

Horta-kehäkukkamunakas

4-5 luomumunaa

Kourallinen maitohorsman lehtiä

2 rkl kuusenkerkkiä

1/2 dl kehäkukan terälehtiä

Ripaus suolaa

Limepippuria

2-3 rkl juustoraastetta (minulla luomugoudaa)

(1 tl luuliemijauhetta)

 

Valmistus

Riko munat kulhoon ja sekoita kevyesti haarukalla. Lisää villivihannekset ja kehäkukan terälehdet ja luuliemijauhe. Luuliemijauheesta saat mehevyyttä munakkaaseen ja tukea suoliston ja nivelten hyvinvointiin. Munakkaan voit valmistaa toki ilman sitäkin. Sekoita hyvin. Mausta limepippurilla ja suolalla. Kuumenna oliiviöljyä/kookosöljyä pannulla ja lisää munaneste! Anna kypsyä kannen alla, niin että munaseos on hyytynyt. Ripottele loppuvaiheessa juustoraaste pinnalle. Sopii aamiaiseksi, lounaaksi tai vaikka kevyeksi illalliseksi kahdelle.

 

Resepti ja teksti: Raija Kivimetsä

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.