Herkulliset itämaiset nokkosletut ovat kaamosruokaa parhaimmillaan
Nokkosletut ovat varmaankin yleisintä villivihannesruokaa ja moni villivihanneksia kaihtavakin on maistanut ainakin nokkosta. Omia suosikkejani ovat nokkosbureki ja itämaiset nokkosletut.
Nyt kun pimeys vie voimat, pakastettua nokkosta ja muutakin hortaa on helppo lisätä ruokaan kuin ruokaan sekä aamuiseen smoothieen. Nokkonen antaa puhtia ja ikään kuin sytyttää valot väsyneisiin aivoihin. Nokkonen vahvistaa myös immuniteettia, joka on koetuksella pimeään aikaan.
Nokkoslettuja tehdään varmasti kymmenillä erilaisilla ohjeilla mutta tämä on oma suosikkini. Ohje on gluteeniton ja maidoton ja näiden lettujen maku mitä ihanin!
Itämaiset nokkosletut
4 dl kookosmaitoa
3 luomumunaa
2,5-3 dl gluteenitonta jauhoseosta/tattarijauhoja/mantelijauhoja
3 dl hienoksi silputtua ryöpättyä nokkosta (myös pakastettu nokkonen sopii)
ruususuolaa
mustapippuria
1 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
neitsytkookosöljyä paistamiseen
Valmistus
Sekoita kookosmaito, hienoksi hakatut nokkoset ja munat ensin keskenään. Siivilöi joukkoon jauhot, ja lisää mausteet. Sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Anna turvota puolisen tuntia.
Paista taikinasta pieniä lettuja kuumalla pannulla. Tarjoile esimerkiksi punajuurihummuksen, omena- tai tyrnihillon tai pihlajanmarjahyytelön kera. Maistuu ihanalta myös homejuuston ja kuusenkerkkä-puolukan kera.
Resepti: Raija Kivimetsä