Hae uudistettuun hortaohjaaja 2.0-koulutukseen!

Hae uudistettuun hortaohjaaja 2.0-koulutukseen!

Kaipaatko jotain uutta elämääsi? Enemmän luontoa ja merkityksellistä ja antoisaa työtä kasvien parissa? Hortaohjaaja 2.0-koulutus voi olla juuri sitä mitä tarvitset.

Hortaohjaaja 2.0-koulutuksen kulmakivenä on oppia taito olla kuin matkaoppaana villiyrttien maailmaan: viedä asiasta kiinnostuneet ”kädestä pitäen” luontoon ja saada heidät näkemään luonto valtavana ilmaisena ja ekologisena aarre- ja ruoka-aittana sekä myös monipuolisena hyvinvoinnin lähteenä.

Koulutuksen ytimenä on se, miten hortaohjaaja saa omat kurssilaisensa innostumaan ja aloittamaan hortoilun turvallisesti. Niin että hortaohjaajan pitämän kurssin käytyään he uskaltavat kerätä luonnosta itselleen aiemmin tuntemattomia kasveja ja kykenevät ottamaan villiyrtit ympärivuotisesti osaksi arkeaan rikastuttamaan ruokaa ja elvyttämään myös luontosuhdetta.

Lisäksi hortaohjaajalla on perustaidot tuottaa ruokaelämyksiä ryhmille tai kouluttaa muita käyttämään villiyrttejä toiminnassaan. Hän osaa myös tuotteistaa itse keräämiään villivihanneksia tuotteiksi, joilla ansaitsee paremmin kuin pelkällä raaka-aineiden keräämisellä ja tuotteita voi käyttää keräyskauden ulkopuoliseen ansaintatoimintaan ja oheistuotteina omilla kursseilla. Koulutettu hortaohjaaja osaa myös kasvien hyödyntämisen wellness-palveluissa ja wellness-tuotteissa.

 

Hortaohjaaja koulutetaan yhdistämään villikasvien käyttötuntemuksensa matkailun ohjelmapalveluihin, luomu- ja matkailumaatilojen käyttöön, wellness-toimintaan, tyhy- ja luentopalveluiksi, opastoimintaan ja ravintoloiden käyttöön.

Hae kokonaan uudistettuun Hortaohjaaja 2.0-koulutukseen!

Uudistettu ja ammatillisempi Hortaohjaaja 2.0-koulutus alkaa maaliskuussa 2022 etäopiskeluna.

Jos kuulet koulutuksen kutsun, lähetä sähköpostia raija@hortoilu.fi. Kerro siinä lyhyesti taustasi ja suhteesi hortoiluun ja villiyrtteihin. Kerro puhelinnumero, mistä sinut tavoittaa tarvittaessa puhelinhaastatteluun. 

Asianmukaiseen hortaohjaajuuteen liittyy myös se, että voit antaa kuitteja toiminnastasi ja hoitaa veroasiat säntillisesti. Tämä edellyttää käytännössä, ainakin koulutuksen jälkeen, omaa yritystä, kumppaniyritystä tai osuuskunnan jäsenyyttä. Silloin voit hyödyntää myös arvonlisäverojen vähennykset. Voit aloittaa koulutuksen kuitenkin ilman jo voimassa olevaa yritystä.

Kouluttajina toimivat Raija Kivimetsä ja Leena Ilmarinen. 

Raija on hortoilu.fi-sivuston ylläpitäjä, alan pioneeri, joka on parinkymmenen vuoden aikana kouluttanut tuhansia ihmisiä hortoilun saloihin. Hän pitkän uran tehnyt terveystoimittaja, tietokirjailija, hyvinvointikouluttaja ja fytoterapeutti. Leena Ilmarinen on fytoterapeutti, hortaohjaaja ja tehnyt pitkän uran koulumaailmassa viimeksi rehtorina. Raija ja Leena ovat vetäneet yhdessä mm. Luonnon apteekki -kursseja ja opiskelleet yhdessä fytoterapeuteiksi Frantsilassa. Uudistetussa Hortaohjaaja 2.0-koulutuksessa opetetaan myös kasvien wellness-käyttöä.

 

 

Koulutus koostuu 16 pakollisesta lähipäivästä, kirjallisista materiaaleista ja verkkokurssimateriaaleista, webinaariluennoista, kasvitenteistä, kirjallisesta lopputyöstä ja osaamisnäytöstä. Lähipäivät pidetään Rääkkylän Koivuniemessä. Koivuniemi on kaunis ja inspiroiva paikka villivihanneskoulutusten järjestämiseen. Koulutus on rentoa yhdessäoloa, jossa ryhmästä tulee kuin perhe, jossa jokainen tukee toistaan. Hortaohjaajaksi valmistutaan  aidossa hortaohjaustilanteessa.

Koulutus alkaa maaliskuussa 2022 etäopiskeluna webinaariluentojen ja verkkokurssin avulla. Pääpaino on kuitenkin pakollisissa lähipäivissä, jotka pidetään touko-elokuussa 2022. Valmistuminen tapahtuu elokuussa 2022, mikäli opiskelija on suorittanut hyväksytysti kaikki vaaditut tehtävät, kasvitentit, kirjallisen lopputyön ja näytön.

 

Koulutuksen lähipäivät:

 

1                   19.5.-22.5.2022 (to-su)           4 pv              Koivuniemi

 

2                   16.6.-19.6.2022 (to-su)            4 pv               Koivuniemi

 

3                   14.7.-17.7.2022 (to-su)               4 pv               Koivuniemi

 

4                  25.8.-28.8.2022 (to-su)             4 pv             Koivuniemi

 

Katso vielä lisää TÄÄLTÄ.

 

Kysy lisää: Raija Kivimetsä raija@hortoilu.fi

 

Haku on auki niin kauan kuin paikkoja riittää!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.