Title Image

Hae uudistettuun hortaohjaaja 3.0-koulutukseen!

Hae uudistettuun hortaohjaaja 3.0-koulutukseen!

Kaipaatko jotain uutta elämääsi? Enemmän luontoa ja merkityksellistä ja antoisaa työtä kasvien parissa? Haluatko lisäkoulutuksen, josta hyödyt omalla alallasi? Hortaohjaaja 3.0-koulutus voi olla juuri sitä mitä tarvitset.

Hortaohjaaja 3.0-koulutuksen kulmakivenä on oppia taito olla kuin matkaoppaana villiyrttien maailmaan: viedä asiasta kiinnostuneet ”kädestä pitäen” luontoon ja saada heidät näkemään luonto valtavana ilmaisena ja ekologisena aarre- ja ruoka-aittana sekä myös monipuolisena hyvinvoinnin lähteenä. Juuri sitä maailmalla nyt tarvitaan.

Koulutuksen ytimenä on se, miten hortaohjaaja saa omat kurssilaisensa innostumaan ja aloittamaan hortoilun turvallisesti. Niin että hortaohjaajan pitämän kurssin käytyään he uskaltavat kerätä luonnosta itselleen aiemmin tuntemattomia kasveja ja kykenevät ottamaan villiyrtit ympärivuotisesti osaksi arkeaan rikastuttamaan ruokaa ja elvyttämään myös luontosuhdetta.

Lisäksi hortaohjaajalla on perustaidot tuottaa ruokaelämyksiä ryhmille tai kouluttaa muita käyttämään villiyrttejä toiminnassaan. Hän osaa myös tuotteistaa itse keräämiään villivihanneksia tuotteiksi, joilla ansaitsee paremmin kuin pelkällä raaka-aineiden keräämisellä ja tuotteita voi käyttää keräyskauden ulkopuoliseen ansaintatoimintaan ja oheistuotteina omilla kursseilla. Koulutettu hortaohjaaja osaa myös kasvien hyödyntämisen wellness-palveluissa ja wellness-tuotteissa.

Hortaohjaaja koulutetaan yhdistämään villikasvien käyttötuntemuksensa matkailun ohjelmapalveluihin, luomu- ja matkailumaatilojen käyttöön, wellness-toimintaan, tyhy- ja luentopalveluiksi, opastoimintaan ja ravintoloiden käyttöön.

Hae kokonaan uudistettuun Hortaohjaaja 3.0-koulutukseen!

Entistäkin laajempi ja uudistettu ammatillinen Hortaohjaaja 3.0-koulutus alkaa maaliskuussa 2023 etäopiskeluna.

Jos kuulet koulutuksen kutsun, lähetä sähköpostia raija@hortoilu.fi. Kerro siinä lyhyesti taustasi ja suhteesi hortoiluun ja villiyrtteihin. 

Asianmukaiseen hortaohjaajuuteen liittyy myös se, että voit antaa kuitteja toiminnastasi ja hoitaa veroasiat säntillisesti. Tämä edellyttää käytännössä, ainakin koulutuksen jälkeen, omaa yritystä, kevytyrittäjyyttä tai osuuskunnan jäsenyyttä. Silloin voit hyödyntää myös arvonlisäverojen vähennykset. Voit aloittaa koulutuksen kuitenkin ilman jo voimassa olevaa yritystä.

Kouluttajina toimivat Raija Kivimetsä ja Mari Kajasvirta

Raija on hortoilu.fi-sivuston perustaja ja ylläpitäjä, alan pioneeri, joka on yli parinkymmenen vuoden aikana kouluttanut tuhansia ihmisiä villiyrttien saloihin. Hän pitkän uran tehnyt terveystoimittaja, tietokirjailija, luontoyhteysohjaaja, kasvilääkinnän ammattilainen sekä keruuyrttineuvoja. Raija ammentaa innostuksensa rakkaudesta luontoon, kasveihin ja kansanparantaja-ukkinsa perintöön. Mari on keruutuoteneuvoja, eräopas, hortaohjaaja, luontokouluttaja sekä hotelli- ja ravintola-alan ammattilainen, joka innostuu niin kasvien perinne- kuin nykykäytöstäkin.

Koulutus koostuu 16 pakollisesta lähipäivästä, kirjallisista materiaaleista ja verkkokurssimateriaaleista, verkkoluennoista Zoomin kautta, kasvitenteistä, kirjallisesta lopputyöstä ja osaamisnäytöstä. Lähipäivät pidetään Villa Ruusulassa Rääkkylässä. Villa Ruusula on kaunis ja inspiroiva paikka villivihanneskoulutusten järjestämiseen. Koulutus on rentoa yhdessäoloa, jossa ryhmästä tulee kuin perhe, jossa jokainen tukee toisiaan. Voit valmistua diplomi-hortaohjaajaksi elokuussa 2023 suoritettuasi vaadittavat osiot hyväksytysti.

Koulutus alkaa maaliskuussa 2023 etäopiskeluna verkkoluentojen ja verkkokurssin avulla. Pääpaino on kuitenkin pakollisissa lähipäivissä, jotka pidetään touko-elokuussa 2023. Valmistuminen tapahtuu elokuussa 2023, mikäli opiskelija on suorittanut hyväksytysti kaikki vaaditut tehtävät, kasvitentit, kirjallisen lopputyön ja osaamisnäytön. Koulutukseen otetaan max 14 opiskelijaa.

Koulutuksen lähipäivät:

1                   25.5.-28.5.2023 (to-su)           4 pv              Villa Ruusula

2                   15.6.-18.6.2023 (to-su)            4 pv             Villa Ruusula

3                   20.7.-23.7.2023 (to-su)            4 pv            Villa Ruusula

4                  24.8.-27.8.2023 (to-su)            4 pv             Villa Ruusula

Tutustu koulutukseen!

Kysy lisää: Raija Kivimetsä raija@hortoilu.fi