Hae hortaohjaajaksi

Hae hortaohjaajaksi

HUOM! Tämän vuoden koulutus on jo täynnä, mutta jos tunnet kutsun tähän palkitsevaan työhön, voit jo nyt varata paikkasi vuoden 2021 koulutukseen. Pyydä kurssiseloste ja ohjeet miten voit valmistautua ensi vuoteen jo tämän vuoden villivihannessesongin aikana!

Hae hortaohjaaksi ja pyydä kurssiselostetta raija@hortoilu.fi tai jouko@hortoilu.fi 

Hortaohjaaja-koulutuksen kulmakivenä on oppia taito olla kuin matkaoppaana villivihannesten maailmaan: viedä asiasta kiinnostuneet ”kädestä pitäen” luontoon ja saada heidät näkemään luonto valtavana ilmaisena ja ekologisena aarre- ja ruoka-aittana sekä hyvinvoinnin lähteenä.

Koulutuksen ytimenä on se, miten hortaohjaaja saa omat kurssilaisensa innostumaan ja aloittamaan hortoilun turvallisesti. Niin että hortaohjaajan pitämän kurssin käytyään he uskaltavat kerätä luonnosta itselleen aiemmin tuntemattomia kasveja ja kykenevät ottamaan hortan ympärivuotisesti osaksi arkeaan rikastuttamaan ruokaa ja elvyttämään myös luontosuhdetta.

Lisäksi hortaohjaajalla on perustaidot tuottaa ruokaelämyksiä ryhmille tai kouluttaa muita käyttämään villivihanneksia toiminnassaan. Hän osaa myös tuotteistaa itse keräämiään villivihanneksia jalosteiksi, joilla ansaitsee paremmin kuin pelkällä raaka-aineiden keräämisellä ja tuotteita voi käyttää keräyskauden ulkopuoliseen ansaintatoimintaan ja oheistuotteina omilla kursseilla.

Koulutus koostuu lähipäivistä, kirjallisista ja verkkokurssimateriaaleista, kasvitenteistä, kirjallisesta lopputyöstä ja osaamisnäytöstä. Kokonaisuuteen liittyy myös valmennusta yritystoimintaan hortaohjaajana (oma tuotemuotoilu ja markkinointi). Hortaohjaaja koulutetaan yhdistämään villikasvien käyttötuntemuksensa matkailun ohjelmapalveluihin, luomu- ja matkailumaatilojen käyttöön, wellness-toimintaan, TYHY- ja luentopalveluiksi, eräopastoimintaan ja ravintoloiden käyttöön.

Hae hortaohjaajaksi näin

Uudistettu koulutus alkaa helmi-maaliskuussa 2020 etäopiskeluna. Laita ensimmäiseksi tulemaan meili osoitteeseen raija@hortoilu.fi. Kerro siinä lyhyesti taustasi ja suhteesi hortoiluun ja missä haluaisit toimia ja miten, jos sinulla on jo siitä suunnitelma. Kerro puhelinnumero, mistä sinut tavoittaa tarvittaessa puhelinhaastatteluun. 

Asianmukaiseen hortaohjaajuuteen liittyy myös se, että voit antaa kuitteja toiminnastasi ja hoitaa veroasiat säntillisesti. Tämä edellyttää käytännössä, ainakin koulutuksen jälkeen, omaa yritystä, kumppaniyritystä tai osuuskunnan jäsenyyttä. Silloin voit hyödyntää myös arvonlisäverojen vähennykset. Voit aloittaa koulutuksen kuitenkin ilman jo voimassa olevaa yritystä ja koulutuksessa saat opastusta yrityksen perustamiseen.

Kouluttajina toimivat Raija Kivimetsä, Jouko Kivimetsä ja Leena Ilmarinen. Kivimetsät ovat alan pioneereja ja sitoutumattomia taustavaikuttajia. He ovat luonnonyrttineuvojia ja hortakouluttajia. Heidän kursseillaan on käynyt jo 18 vuoden aikana tuhansia osallistujia. Heidän kirjansa ja verkkokurssinsa ovat alan klassikoita.

Raija on pitkän uran tehnyt terveystoimittaja, tietokirjailija, hyvinvointikouluttaja ja fytoterapeutti. Jouko on toiminut villiyrttien maahantuojana ja villivihanneksia käyttävänä ravintoloitsijana jo 1990-luvun puolesta välistä. Hän on nykyään yritysvalmentaja ja tuote-/palvelumuotoilija. Leena Ilmarinen on fytoterapeutti, hortaohjaaja ja tehnyt pitkän uran koulumaailmassa viimeksi rehtorina. Raija ja Leena ovat vetäneet yhdessä mm. Luonnon apteekki -kursseja ja opiskelleet yhdessä fytoterapeuteiksi Frantsilassa. Uudistetussa Hortaohjaaja-koulutuksessa opetetaan myös kasvien wellness-käyttöä.

Koulutuksessa luennoidaan ja keskustellaan…

Hortaohjaaja jokke kokkaa

…opitaan kasvien käsittelyä…

…kokkaillaan itse…

Hortaohjaaja kokkaus

Ihanat hortadipit maistuivat hortaohjaajien luomuksina.

20150808_153056… ja herkutellaan jatkuvasti.

Koulutus on rentoa yhdessäoloa, jossa ryhmästä tulee kuin perhe, jossa jokainen tukee toistaan.

raija ohjaaKuva Karoliina Laitinen

tanja hortaohjaajana

Hortaohjaajaksi valmistutaan koe-esiintymisen kautta aidossa hortaohjaustilanteessa joko luentomaisesti…

…tai luonnossa tai molemmat yhdistäen.

koivuniemi

Kuva Karoliina Laitinen

Koulutus koostuu etäopiskelusta verkkokurssien, kirjojen ja itsenäisen työskentelyn avulla, kirjallisesta lopputyöstä, näytöstä ja pakollisista lähipäivistä, jotka pidetään Rääkkylän Koivuniemessä. Koivuniemi on  joka on kaunis ja inspiroiva paikka villivihanneskoulutusten järjestämiseen.

Koulutus alkaa helmi-maaliskuussa 2020 etäopiskeluna verkkokurssien avulla, toukokuussa opiskelijat ovat mukana Horta2020-tapahtumassa ja pääpaino on pakollisissa lähipäivissä, jotka pidetään touko-syyskuussa 2020 Koivuniemessä Rääkkylässä. Valmistuminen on mahdollista jo syyskuussa 2020 mikäli opiskelija on suorittanut hyväksytysti kaikki vaaditut tehtävät, kasvitentit, kirjallisen lopputyön ja näytön.

 

Koulutuksen lähipäivät:

 

1                    22.-23.5.2020 (pe-la)           Horta2020 Hollola -tapahtumassa

 

2                    28.-31.5.2020 (to-su)            4 pv               Koivuniemi

 

3                    2.-5.7.2020 (to-su)               4 pv               Koivuniemi

 

4                    6.-9.8.2020 (to-su)               4 pv               Koivuniemi

 

5                    5.-6.9.2020 (la-su)                2 pv               Koivuniemi

 

 

 

Kysy lisää: Raija Kivimetsä raija@hortoilu.fi tai Jouko Kivimetsä, jouko@hortoilu.fi

Haku on auki niin kauan kuin paikkoja riittää!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.