Hae hortaohjaajaksi

Hae hortaohjaajaksi

Hae hortaohjaaksi ja pyydä kurssiselostetta jouko@hortoilu.fi. Katso myös muusta koulutuksesta.

Hortaohjaaja-koulutuksen kulmakivenä on oppia taito olla ikään kuin matkaoppaana villivihannesten maailmaan: viedä asiasta kiinnostuneet ”kädestä pitäen” luontoon ja saada heidät näkemään luonto valtavana ilmaisena ja ekologisena aarre- ja ruoka-aittana sekä hyvinvoinnin lähteenä.

Koulutuksen ytimenä on se, miten hortaohjaaja saa omat kurssilaisensa innostumaan ja aloittamaan hortoilun turvallisesti. Niin että hortaohjaajan pitämän kurssin käytyään he uskaltavat kerätä luonnosta itselleen aiemmin tuntemattomia kasveja ja kykenevät ottamaan hortan ympärivuotisesti osaksi arkeaan rikastuttamaan ruokaa ja elvyttämään myös luontosuhdetta.

Koulutus koostuu lähipäivistä, kirjallisista ja verkkokurssimateriaaleista ja osaamisnäytöistä. Kokonaisuuteen liittyy myös valmennusta yritystoimintaan hortaohjaajana (oma tuotemuotoilu ja markkinointi). Hortaohjaaja koulutetaan yhdistämään villikasvien käyttötuntemuksensa matkailun ohjelmapalveluihin, luomu- ja matkailumaatilojen käyttöön, TYHY- ja luentopalveluiksi, eräopastoimintaan ja ravintoloiden käyttöön.

Hae hortaohjaajaksi näin

Uusi kurssi alkoi helmikuussa 2018. UUTTA on että voit kouluttautua itsenäisten osioiden kautta, joita voit sovittaa elämääsi joustavasti. Laita ensimmäiseksi tulemaan meili osoitteeseen jouko@hortoilu.fi. Kerro siinä lyhyesti taustasi ja suhteesi hortoiluun ja millä paikkakunnalla haluaisit toimia ja miten, jos sinulla on jo siitä suunnitelma. Kerro puhelinnumero, mistä sinut tavoittaa puhelinhaastatteluun. 

Asianmukaiseen hortaohjaajuuteen liittyy myös se, että voit antaa kuitteja toiminnastasi ja hoitaa veroasiat säntillisesti. Tämä edellyttää käytännössä, ainakin koulutuksen jälkeen, omaa yritystä, kumppaniyritystä tai osuuskunnan jäsenyyttä. Silloin voit hyödyntää myös arvonlisäverojen vähennykset. Voit aloittaa koulutuksen kuitenkin ilman jo voimassa olevaa yritystä ja koulutuksessa saat opastusta yrityksen perustamiseen.

Kouluttajina toimivat alan ehdottomat pioneerit ja sitoutumattomat taustavaikuttajat, keruuyrttineuvojat ja hortakouluttajat Raija ja Jouko Kivimetsä. Kivimetsien livekursseilla on käynyt jo 17 vuoden aikana tuhansia osallistujia. Heidän kirjansa ja verkkokurssinsa ovat alan klassikoita.

Jouko on toiminut villiyrttien maahantuojana ja villivihanneksia käyttävänä ravintoloitsijana jo 1990-luvun puolesta välistä. Hän on nykyään yritysvalmentaja ja tuote-/palvelumuotoilija, ohjelmapalvelujen ammatillinen opettaja ja kehittämispäällikkö Omnian ammatillisessa oppilaitoksessa. Raija on pitkän uran tehnyt terveystoimittaja, tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä ja kouluttaja.

Koulutuksessa luennoidaan ja keskustellaan…

Hortaohjaaja jokke kokkaa

…opitaan kasvien käsittelyä…

…kokkaillaan itse…

Hortaohjaaja kokkaus

Ihanat hortadipit maistuivat hortaohjaajien luomuksina.

20150808_153056… ja herkutellaan jatkuvasti.

Koulutus on rentoa yhdessäoloa, jossa ryhmästä tulee kuin perhe, jossa jokainen tukee toistaan.

raija ohjaaKuva Karoliina Laitinen

tanja hortaohjaajana

Hortaohjaajaksi valmistutaan koe-esiintymisen kautta aidossa hortaohjaustilanteessa joko luentomaisesti…

…tai luonnossa tai molemmat yhdistäen.

koivuniemi

Kuva Karoliina Laitinen

Yksi koulutusviikonloppu pidetään myös Rääkkylän Koivuniemessä, joka on kaunis ja inspiroiva paikka villivihanneskoulutusten järjestämiseen. Muut lähipäivät ovat pääkaupunkiseudulla.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.