Flunssaan tukea siankärsämöhaudukkeesta

Flunssaan tukea siankärsämöhaudukkeesta

Flunssaan sairastuu näin kaamosaikana helposti, varsinkin jos kylmettää itsensä. Onneksi villiyrttien maailmasta löytyy tehokkaita kasveja virkeyttä tuomaan ja immuniteettia vahvistamaan. Nyt jos koskaan kannattaa nauttia jo vanhan kansan ylistämää tuhattaituria: siankärsämöä.

Yksinkertaisinta on valmistaa kuivatusta siankärsämöstä voimallista yrttiteetä, jota kannattaa nauttia vähintään pari mukillista päivässä, jos vähänkin tuntuu, että flunssa meinaa päästä niskan päälle.

Vastustuskyky huippuunsa -yrttitee

2-3 rkl kuivattua siankärsämöä (lehtiä ja/tai kukkia)

1 litra kiehuvaa vettä

Hauduta 10-15 minuuttia.

Juo sellaisenaan tai makeuta halutessasi hunajalla. Siankärsämötee rauhoittaa suolistoa, edistää ruuansulatusta ja buustaa immuniteettia erityisesti flunssa-aikana.

Lisää teehen halutessasi kanelitangon palasia, lakritsijuuren paloja tai vaikka mausteneilikoita. Saat uusia, joulunalusaikaan sopivia makuelämyksiä ja terveysvaikutuksiakin.

 

PS. Jos sinulla ei ole kuivattua siankärsämöä omasta takaa, voit löytää sitä terveyskaupoista. Vaihtoehtoisesti voit hankkia siankärsämöä uutteena (esimerkiksi Frantsilan tuotteet) ja nauttia sitä punahattu-uutteen tapaan, silloin kun flunssa koettelee tai vatsaa kipristelee. Siankärsämö tunnetaan myös suolistoa hoitavista vaikutuksistaan eli siankärsämöuutetta on hyvä olla varastossa jouluähkynkin helpottamiseksi.

PS2. Tule toukokuussa Horta2020 Hollola -tapahtumaan katsomaan mitä kaikkia hortatuotteita innovatiiviset pienyrittäjät ovat kehittäneet mm siankärsämöstä. Liput tapahtumaan ovat nyt ennakkomyynnissä ja liput kannattaa hankkia heti, koska niitä on rajallisesti ja kohta parhaat luentopaikat tulevat varattaviksi lipun hankkineille.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.