Title Image

Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2021

Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2021

Luonnonkasveista on mahdollista saada lisäansioita monin eri tavoin. Voit kerätä tuoreita kasveja verottomasti ja toimittaa niitä käsittelypisteisiin tai esimerkiksi ravintoloihin. Voit tuottaa omia villivihannestuotteita myytäväksi maatilamatkailukohteisiin, ravintoloihin, putiikkeihin tai verkkokauppaan. Hortaohjaajana opit kouluttamaan muita villivihannesten käyttäjiksi ja opit vetämään turvallisesti ja innostavasti villiyrttikävelyjä, kokkauskursseja ja monenlaisia elämyspalveluja.

Katso koko hortoilu.fi ohjelmakalenteri tästä.

Hyvä tapa aloittaa: pelkkä poimijakortti

Voit kerätä villikasveja tuoreena ja viedä ne jatkokäsittelijälle. Tämä on verotuksellisesti sama asia kuin marjojen ja sienien kerääminen eli et maksa mitään veroa tuloistasi. Tarvitset vain poimijakortin niille kasveille, joita keräät. Koulutus edellyttää teorian opetettelua etukäteen ja koulutuspäivänä on kirjallinen tentti, kasvien opetus luonnossa, keräämiskoe ja tunnistuskoe.  Kysy lisää poimijakorttikoulutuksista Raija Kivimetsältä raija@hortoilu.fi tai soita 040 5410696.

Haluatko poimijakortin tietyille kasveille?

Keruuyrttineuvoja Raija Kivimetsä pitää poimijakorttikoulutuksia Keski- ja Pohjois-Karjalan alueella sekä pääkaupunkiseudulla. Yhden kurssipäivän aikana oppii 5 kasvia perusteellisesti. Koulutus sisältää kasviopetuksen, poimijatyön perusteet, tentin ja poimijakokeen sekä leimat poimijakorttiin. Kurssin hinta on 95 € (sis alv).

Ota yhteyttä myös mikäli kaipaat täydennystä poimijakorttiisi uusille kasveille.
Annan leimoja poimijakorttiin myös ilman luentoa. Hinta per leima/henkilö on ensimmäinen leima 40 €, toinen leima 35 € ja kolmas leima 30 €.

 

hortatuotekoulutus

Poimijakorttikokeen lajitteluosuus meneillään.

Voit jalostaa villivihanneksista tuotteita

Voit kuivattaa luonnonkasveja, pakastaa niitä, tehdä niistä erilaisia säilykkeitä, juomia, teesekoituksia tai elintarvikkeita. Voit yhdistää hortatuotteiden tekemisen kahvila/ravintolatoimintaasi, luomutilaasi, matkailutoimintaasi ja muuhun matkamuisto/luonnonkosmetiikka tms -valmistustoimintaan. Tähän tarvitset jo paljon enemmän osaamista ja viranomaismääräysten tuntemusta tuotekonsepteista, pakkausmerkinnöistä, elintarvikehuoneistosta, hygieniasta, omavalvonnasta, verotuksesta ja markkinoinnista. Tämä kaikki sisältyy Hortaohjaaja 2.0 -koulutukseen.

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Voit hyödyntää villivihanneksia elämyspalveluina ja tehdä antoisaa opastustyötä luennoilla, villiyrttikävelyillä, hortakokkauskursseina, ravintoloissa, maatiloilla ja eräopastuksen yhteydessä. Seuraava hortaohjaaja-koulutus alkaa maaliskuussa 2021. Kysy lisää ja pyydä kurssiseloste raija@hortoilu.fi tai soita 040 5410696.