Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2018

Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2018

Luonnonkasveista on mahdollista saada lisäansioita monin eri tavoin. Voit kerätä tuoreita kasveja verottomasti ja toimittaa niitä käsittelypisteisiin tai esimerkiksi ravintoloihin. Voit tuottaa omia villivihannestuotteita myytäväksi maatilamatkailukohteisiin, ravintoloihin, putiikkeihin tai verkkokauppaan. Tähän tarvitset jo enemmän koulutusta. Hortaohjaajana opit kouluttamaan muita villivihannesten käyttäjiksi ja opit vetämään turvallisesti ja innostavasti villiyrttikävelyjä, kokkauskursseja ja elämyspalveluja. Näiden aiheiden eri tasoiset ammatilliset kurssit auttavat sinua käytännön kysymyksissäsi. Lue niistä lisää tästä. Katso koko hortoilu.fi ohjelmakalenteri tästä.

Hyvä tapa aloittaa: pelkkä poimijakortti

Voit kerätä villikasveja tuoreena ja viedä ne jatkokäsittelijälle. Tämä on verotuksellisesti sama asia kuin marjojen ja sienien kerääminen eli et maksa mitään veroa tuloistasi. Tarvitset vain poimijakortin niille kasveille, joita keräät. Koulutus edellyttää teorian opetettelua etukäteen ja koulutuspäivänä on kirjallinen tentti, kasvien opetus luonnossa, keräämiskoe ja tunnistuskoe. Keruuyrttineuvojat Jouko ja Raija Kivimetsän kouluttavat poimijakortteja hortatuotekoulutuksen yhteydessä. Lue kuvan alta lisää.

hortatuotekoulutus

Hortatuotekoulutuksen poimintakokeen lajitteluosuus meneillään.

Voit jalostaa villivihanneksista tuotteita

Voit kuivattaa luonnonkasveja, pakastaa niitä, tehdä niistä erilaisia säilykkeitä, juomia, teesekoituksia tai elintarvikkeita. Voit yhdistää hortatuotteiden tekemisen kahvila/ravintolatoimintaasi, luomutilaasi, matkailutoimintaasi ja muuhun matkamuisto/luonnonkosmetiikka tms -valmistustoimintaan. Tähän tarvitset jo paljon enemmän osaamista ja viranomaismääräysten tuntemusta tuotekonsepteista, pakkausmerkinnöistä, elintarvikehuoneistosta, hygieniasta, omavalvonnasta, verotuksesta ja markkinoinnista. Tällainen hortatuotekoulutus alkaa keväällä etäkoulutuksena ja kaksi lähipäivää yhden viikonlopun aikana Espoossa 25.5.-26.5.2019. Koulutus maksaa 390 € + alv 24 % (483,60 €). Kurssin aikana saa poimijakortin merkittävimmille 10-12 kasville ja yhteistyöverkostoja.

Kurssille voi valmentautua kirjojen ja verkkokurssin avulla. Pyydä lisätietoja jouko@hortoilu.fi

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Ammatilliset hortaohjaajakoulutukset

Voit hyödyntää villivihanneksia elämyspalveluina ja tehdä antoisaa opastustyötä luennoilla, villiyrttikävelyillä, hortakokkauskursseina, ravintoloissa, maatiloilla ja eräopastuksen yhteydessä. Seuraava hortaohjaaja-koulutus alkaa talvella 2020.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.