Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2018

Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2018

RAija hortoilee

Luonnonkasveista on mahdollista saada lisäansioita monin eri tavoin. Aiheen ammatilliset kurssit auttavat sinua käytännön kysymyksissäsi. Voit kerätä villikasveja tuoreena ja viedä ne jatkokäsittelijälle. Tämä on verotuksellisesti sama asia kuin marjojen ja sienien kerääminen eli et maksa mitään veroa tuloistasi. Tarvitset vain poimijakortin niille kasveille, joita keräät. Kolmen kaupallisesti merkittävimmän kasvin poimijakorttikoulutus maksaa 55 € (sis alv). Koulutus edellyttää teorian opetettelua etukäteen ja koulutuspäivänä on kirjallinen tentti, kasvien opetus luonnossa, keräämiskoe ja tunnistuskoe. Keruuyrttineuvojien Jouko ja Raija Kivimetsän koulutus on Espoossa 17.5. ja 23.5.2018. Kysy lisätietoja jouko@hortoilu.fi.

hortatuotekoulutus

Hortatuotekoulutuksen poimintakokeen lajitteluosuus meneillään.

Voit jalostaa villivihanneksista tuotteita

Voit kuivattaa luonnonkasveja, pakastaa niitä, tehdä niistä erilaisia säilykkeitä, juomia, teesekoituksia tai elintarvikkeita. Voit yhdistää hortatuotteiden tekemisen kahvila/ravintolatoimintaasi, luomutilaasi, matkailutoimintaasi ja muuhun matkamuisto/luonnonkosmetiikka tms -valmistustoimintaan. Tähän tarvitset jo paljon enemmän osaamista ja viranomaismääräysten tuntemusta tuotekonsepteista, pakkausmerkinnöistä, elintarvikehuoneistosta, hygieniasta, omavalvonnasta, verotuksesta ja markkinoinnista. Tällainen hortatuotekoulutus kestää kolme päivää yhden viikonlopun aikana (alkaen perjantai-iltana) Espoossa 18.5.-20.5.2018. Koulutus maksaa 390 € + alv 24 % (483,60 €). Kurssin aikana saa poimijakortin merkittävimmille 10 kasville ja yhteistyöverkostoja.

Kurssille voi valmentautua kirjojen ja verkkokurssin avulla. Huom! Vuoden 2017 aikana ilmoittautuneet saavat Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssin veloituksetta osana kurssimaksua (arvo 79 €). Pyydä lisätietoja jouko@hortoilu.fi

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Ammatilliset hortaohjaajakoulutukset

Voit hyödyntää villivihanneksia elämyspalveluina ja tehdä antoisaa opastustyötä luennoilla, villiyrttikävelyillä, hortakokkauskursseina, ravintoloissa, maatiloilla ja eräopastuksen yhteydessä. Katso lisää hortaohjaajan ammattikurssista. Katso kouluttautuneiden hortaohjaajien profiileja tästä.

Voit käydä myös laajan hortaohjaajakoulutuksen sijaan hortaelämysten tuottamiseen tähtäävään lyhytkoulutuksen (sen voi myöhemmin hyödyntää osana hortaohjaajatutkintoa). Tällainen koulutus kestää yhden viikonlopun ja se on hyvä yhdistää hortatuotekoulutukseen, koska tässä ei käsitellä yksittäisiä kasveja vaan hortaelämyksen tuotteistamista. Seuraava koulutus on 24.2.-25.2.2018 Helsingissä. Koulutuksen hinta on 390 € + alv 24 %(483,60 €) ja se sisältää valmennusta oman tuotteesi kehittämiseen. Tämä sopii erityisesti eräoppaille, maatilamatkailuyrittäjille ja ryhmämatkojen järjestäjille. Tähän koulutukseen vuoden 2017 puolella ilmoittautuneet saavat keväällä 2018 alkavan villivihannesverkkokurssin puoleen hintaan (ovh 79 € eli 39,50 €). Kysy tarkempi kurssiseloste osoitteessa jouko@hortoilu.fi ja kerro taustoistasi ja laita mukaan puhelinnumero haastattelua varten.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.