Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2018

Villivihannesaiheiset ammatilliset kurssit 2018

RAija hortoilee

Luonnonkasveista on mahdollista saada lisäansioita monin eri tavoin. Voit kerätä tuoreita kasveja verottomasti ja toimittaa niitä käsittelypisteisiin tai esimerkiksi ravintoloihin. Voit tuottaa omia villivihannestuotteita myytäväksi maatilamatkailukohteisiin, ravintoloihin, putiikkeihin tai verkkokauppaan. Tähän tarvitset jo enemmän koulutusta. Hortaohjaajana opit kouluttamaan muita villivihannesten käyttäjiksi ja opit vetämään turvallisesti ja innostavasti villiyrttikävelyjä, kokkauskursseja ja elämyspalveluja. Näiden aiheiden eri tasoiset ammatilliset kurssit auttavat sinua käytännön kysymyksissäsi. Lue niistä lisää tästä. Katso koko hortoilu.fi ohjelmakalenteri tästä.

Hyvä tapa aloittaa: pelkkä poimijakortti

Voit kerätä villikasveja tuoreena ja viedä ne jatkokäsittelijälle. Tämä on verotuksellisesti sama asia kuin marjojen ja sienien kerääminen eli et maksa mitään veroa tuloistasi. Tarvitset vain poimijakortin niille kasveille, joita keräät. Kolmen kaupallisesti merkittävimmän kasvin poimijakorttikoulutus maksaa 55 € (sis alv). Koulutus edellyttää teorian opetettelua etukäteen ja koulutuspäivänä on kirjallinen tentti, kasvien opetus luonnossa, keräämiskoe ja tunnistuskoe. Keruuyrttineuvojat Jouko ja Raija Kivimetsän kouluttavat poimijakortteja Espoossa 17.5. ja 23.5.2018. Varaa paikkasi tästä.

hortatuotekoulutus

Hortatuotekoulutuksen poimintakokeen lajitteluosuus meneillään.

Voit jalostaa villivihanneksista tuotteita

Voit kuivattaa luonnonkasveja, pakastaa niitä, tehdä niistä erilaisia säilykkeitä, juomia, teesekoituksia tai elintarvikkeita. Voit yhdistää hortatuotteiden tekemisen kahvila/ravintolatoimintaasi, luomutilaasi, matkailutoimintaasi ja muuhun matkamuisto/luonnonkosmetiikka tms -valmistustoimintaan. Tähän tarvitset jo paljon enemmän osaamista ja viranomaismääräysten tuntemusta tuotekonsepteista, pakkausmerkinnöistä, elintarvikehuoneistosta, hygieniasta, omavalvonnasta, verotuksesta ja markkinoinnista. Tällainen hortatuotekoulutus kestää kolme päivää yhden viikonlopun aikana (alkaen perjantai-iltana) Espoossa 18.5.-20.5.2018. Koulutus maksaa 390 € + alv 24 % (483,60 €). Kurssin aikana saa poimijakortin merkittävimmille 10-12 kasville ja yhteistyöverkostoja.

Kurssille voi valmentautua kirjojen ja verkkokurssin avulla. Pyydä lisätietoja jouko@hortoilu.fi

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Raija Kivimetsä kouluttamassa kasvien tunnistusta, makuominaisuuksia, terveysvaikutuksia ja mahdollisia allergiariskejä.

Ammatilliset hortaohjaajakoulutukset

Voit hyödyntää villivihanneksia elämyspalveluina ja tehdä antoisaa opastustyötä luennoilla, villiyrttikävelyillä, hortakokkauskursseina, ravintoloissa, maatiloilla ja eräopastuksen yhteydessä. Katso lisää hortaohjaajan ammattikurssista. Katso kouluttautuneiden hortaohjaajien profiileja tästä.

Voit käydä myös laajan hortaohjaajakoulutuksen sijaan hortaelämysten tuottamiseen tähtäävään lyhytkoulutuksen (sen voi myöhemmin hyödyntää osana hortaohjaajatutkintoa). Tällainen koulutus kestää yhden viikonlopun ja se on hyvä yhdistää hortatuotekoulutukseen, koska tässä ei käsitellä yksittäisiä kasveja vaan hortaelämyksen tuotteistamista. Seuraava koulutus on syksyllä 2018. Koulutuksen hinta on 390 € + alv 24 %(483,60 €) ja se sisältää valmennusta oman tuotteesi kehittämiseen. Tämä sopii erityisesti eräoppaille, maatilamatkailuyrittäjille ja ryhmämatkojen järjestäjille. Kysy tarkempi kurssiseloste osoitteessa jouko@hortoilu.fi ja kerro taustoistasi ja laita mukaan puhelinnumero haastattelua varten.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.