Villivihannekset elämystuotteena –koulutus

Tule mukaan tarjoamaan villivihanneselämyksiä asiakkaillesi. Seuraava koulutus on lokakuussa 2018 myöhemmin ilmoitettavina päivinä. Kiinnostus villivihanneksiin on kasvussa koko maailmassa ja erityisesti Suomessa. Jo 15 % yli 15-vuotiaista suomalaisista ilmoittaa keräävänsä villivihanneksia. Matkailijat, yritysten henkilökunnat ja yksityiset ihmiset ovat kiinnostuneet villivihanneksiin liittyvistä ulkoiluelämyksistä, uusista makunautinnoista, terveystiedosta

Villi hortatuotekoulutus innosti osallistujia

Ensimmäinen Luonnonkasveista lisäansioita -hortatuotekoulutus keräsi 12.-13.52017 väkeä ympäri Suomen Espooseen. Yleinen ilmapiiri oli innostus villien kasviemme mahdollisuuksista. Ne soveltuvat niin maatilan lisäansiolähteeksi, matkailun oheistuotteeksi kuin keräystyön kohteeksi. Kerääminen voi olla virkistävää, sesonkiluontoista osa-aikatyötä luonnossa. Oma tuotekehitys on kiinni luovuudesta, kuivaaminen tai pakkaaminen ei ole monimutkaista, mutta

Maista luontoa Träskändan puistossa Espoossa 20.5.

Villiinny villivihanneksiin -tapahtuma valtaa Träskändan puiston Järvenperässä Espoossa lauantaina 20.5.2017. Kaikille avoimessa, maksuttomassa tapahtumassa pääosassa ovat villivihannekset: tarjolla on muun muassa villiyrttiopastuksia ja hortaohjelmaa lapsille. ”Kutsumme kaikkki juhlimaan 100-vuotiaan Suomen luonnon päivää! Mikä onkaan parempi tapa juhlia kaunista kevättämme kuin herkulliset villivihannekset”, tapahtuman järjestäjät Raija ja

Hortareseptikilpailu 2016 voittajat!

Kolmas valtakunnalinen hortareseptikilpailu: voittaja on Sofia Autio! Sofia on vasta hiukan yli 20-vuotias mutta jo tuore äiti ja ammattilainen villivihanneskurssien pitäjänä. Hortareseptikilpailu ratkesi ruokaohjeella, joka valloitti maistajien mielet sellaisella voimalla, että harvoin on nähty. Reseptissä on kaikki mahdolliset hyvät puolet: tavattoman hyvä maku, suutuntuma ja syönnin jälkeinen

Villivihanneksista ruutia pimeään aikaan

Kun pohdit arkeasi, löydätkö stressin aiheita? Nukutko riittävästi ja hyvin? Kiireen ja stressin myötä voimme käydä ylikierroksilla. Olo voi myös olla uupunut tai vähintään nuutunut. Villivihannesten ja aivoterveyden asiantuntija Raija Kivimetsä huolehtii omasta jaksamisestaan myös kaamosaikaan nauttimalla villivihanneksia. Voikukka kuuluu tietysti TOP 6:een! Kivimetsä painottaa, että koskaan

Parasta aivoillesi -verkkokurssi tuo avun kiireen keskelle

Valtavan suosion saaneen kevään Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssimme jalanjäljissä kehitimme Parasta aivoillesi -kurssin, joka tuo aivoja hellivät työkalut jokaisen ulottuville - jälleen kätevän verkkokurssin muodossa. Kun ihana pitkä hortakausi alkaa kääntyä syksyyn, me hortoilijat jatkamme vaalimiemme teemojen parissa: tarjoamme tietoa kokonaisvaltaisen mielen ja kehon hyvinvoinnin tueksi. "Hortoilun ystäviä kurssi ilahduttaa

Osallistu parhaalla reseptilläsi Hortareseptikilpailuun

Villivihannekset ja -yrtit eli horta ovat nyt voimakkaasti kasvava trendi. Onko sinulla hortaherkku, joka vie herkuttelijoiden kielen mennessään? Oletko onnistunut luomaan leivonnaisen, pääruuan, jälkiruuan tai minkä tahansa ruuan, joka on oivaltava ja makuharmonialtaan hurmaava? Etsimme jälleen villivihannesreseptejä Rakkain ja parhain hortareseptini 2016 -kilpailussa, jonka voittaja ratkeaa

Portaat hortaan –ravintolakoulutus on alkanut

Kivimetsien organisoimaan hortakoulutukseen on tullut hortaohjaajien lisäksi tänä vuonna mukaan myös kahviloita ja ravintoloita. Yksi lupaavimpia kohteita Portaat hortaan –matkalla on Stansvikin ravintola Helsingin Laajasalossa. Ravintola Stansvik tarjoaa jo viikonloppuisin sunnuntaibrunssillaan hortaruokia. Brunssille täytyy tehdä pöytävaraus (paitsi terassille) jotta pääsee herkuttelemaan ravintolan muutenkin erinomaisilla ruuilla. Katso

Hortoilu Käenkaali, ketunleipä (Oxalis acetosella).

Uutiskirjeen tilaajille ihania reseptejä!

Joko sinulle tulee Hortoilu.fi-uutiskirje? Kirjeen mukana saat noin kerran kuukaudessa innostavaa luettavaa villivihanneksista! Hortasesongin ollessa kuumimmillaan keväällä ja kesällä uutiskirjeitä tulee hieman useammin. Uutiskirjeen lukijana kuulet ensimmäisten joukossa koulutuksista, kursseista, matkoista, uusista tuotteista ja tarjouksista. Tarjoamme kaikille uutiskirjeemme tilaajille Kivimetsän hortaherkkuja arkeen -pdf:n. Pääset lataamaan tiedoston, kun olet klikannut vahvistuslinkkiä saamassasi

Hortoilu logo

Uutta ilmettä hortoiluun

Aivan kuten ihanat villivihannekset maan uumenissa lumipeitteen alla, me hortoilijat valmistaudumme kevääseen ja seuraavaan hortakauteen innoissamme. Tänä vuonna vastaanotamme villivihannesten sesonkia uudistuneella ilmeellä. Villivihannekset kiinnostavat tänä päivänä kaikenikäisiä ihmisiä ja halu oppia ja kuulla hortoilusta on valtava. ”Aloimme kirjoittamaan hortoilusta viitisentoista vuotta sitten, ja nyt todistamme ennennäkemäntöntä

Värityskirja

Tule voimauttavaan väritysiltaan

Värittäminen on ihana tapa hoitaa kireää ja stressaantunutta oloa. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan  jokaisen  olisi syytä värittää värityskirjaa työpäivän jälkeen. Ainakin, jos haluaa pärjätä työssä ja elämässä. Värittäminen on nimittäin tehokas tapa palautua. Ja palautuminen on erittäin tärkeä taito. Nyt voit kokeilla värittämisen hoitavaa vaikutusta kaikille