Hulluna hortaan -kirja nyt saatavilla e-kirjana

Hortoilun klassikkoteos Raija ja Jouko Kivimetsän Hulluna hortaan - hyvinvointia ja herkkuja villivihanneksista -kirja on nyt saatavilla e-kirjana. Kirja on opas takapihan superfoodien herkulliseen maailmaan. Luonnossa kasvavien villivihannesten eli hortan kerääminen, käsittely ja niistä kokkaaminen on elämäntapa, josta jokainen voi omaksua itselleen sopivan siivun. Luonto tarjoaa varhaisesta

Kesän 2020 kursseille mahtuu vielä mukaan

Haluatko oppia hortoilemaan, herkuttelemaan villivihanneksilla monipuolisesti sekä hoitamaan itseäsi ja läheisiäsi luonnon ihanilla antimilla? Haluatko uusia ihania makuelämyksiä? Haluatko lisää virtaa? Haluatko paremmin voivan suoliston ja skarpimmat aivot? Tutustu kesän ja syksyn 2020 kurssivalikoimaan ja lähde mukaan kursseille, koulutuksiin ja tapahtumiin,  joiden opeilla saat eväät uuteen ja innostavaan elämään!   Koronatilanne

Virkisty, voimaannu ja lataudu -kurssilla rentoudutaan ja opitaan käyttämään kasveja jaksamisen tukena

Illat pimenevät ja moni alkaa oivaltaa, että väsyttävä ja ahdistava pimeys iskee taas viimeistään lokakuussa. Kaamos rasittaa, tekee alakuloiseksi, lisää hiilarinälkää ja lihottaa. On tosi vaikeaa herätä aamulla ja lähteä töihin. Juuri tuolloin tarvitaan luonnon ja kasvien hoitavaa voimaa erityisen paljon avuksi aivojen ahdinkoon. Virkisty, voimaannu ja

Hortareseptikilpailu tulee jälleen!

Villivihannekset ja -yrtit eli horta ovat nyt yhä voimakkaammin kasvava trendi. Sivustomme hortoilu.fi on ollut tällä vuosituhannella keskeisesti mukana tämän valtavan villiyrttiharrastuksen kannustajana. Innostusta omaan hortakokkaamiseen on luonut osaltaan hortareseptikilpailu. Nyt reseptikilpailu järjestetään jo neljännen kerran. Onko sinulla hortaherkku, joka vie herkuttelijoiden kielen mennessään? Oletko onnistunut

Ilmainen villivihannesluento keskustakirjasto Oodissa 16.5.2019

Mielestämme villivihannekset ja hortoilu kuuluvat kaikille, siksi vedämme joka vuosi jonkun ilmaistapahtuman tai luennon. Tällä tavoin haluamme herätellä ihmisiä nauttimaan meidän ainutlaatuisesta luonnostamme ja ilmaisesta hoitavasta ruuasta: villivihanneksista ja villiyrteistä. Tänä keväänä ilmainen villivihannesluentomme pidetään Helsingissä, upeassa keskustakirjasto Oodissa. Luentomme nimi on Herkkuja ja hyvinvointia villivihanneksista

Vaurastu villivihanneksilla -verkkovalmennus uudistuu vuonna 2021

Vuonna 2019 kehitetty Vaurastu villivihanneksilla -verkkovalmennus oli ainutkertainen ja siksi tämä innostuneen vastaanoton saanut kurssi, uudistuu perusteellisesti vuonna 2021. Aidot villit luonnon kasvit Suomen leveyspiireillä ja puhtaassa ilmassa kasvavat lähes parhaaksi ravinnoksi mitä ihminen voi laittaa suuhunsa maapallolla sanovat monet ulkomaiset asiantuntijat.   Meillä on metsiä, joista

Luonnonkasveista lisäansioita -koulutus 2021!

Kiinnostus aitoja, syötäviä villikasveja kohtaan on kasvamassa kohisten. Kasvuala kaipaa vastuullisia ja luovia, osaavia toimijoita. Tiiviistä Luonnonkasveista lisäansioita -koulutuksesta saat kattavan tietopaketin ja ideoita, miten hyödynnät luonnon aarteita taloudellisesti mutta kestävästi. Koulutus tapahtuu osin etänä ja lähipäivillä Rääkkylässä Luonnonkasveista lisäansioita -koulutus Haluatko viettää aikaa luonnossa ja ansaita samalla? Kaipaatko

Tilauskurssi

Horta2020 -tapahtuman paikka on valittu!

Kansainvälinen Horta2020-tapahtuma 22.-23.5.2020 tähtää olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Haku tapahtumapaikkakunnaksi julkaistiin 16.6.2018 ja halukkaita kuntia ilmaantui peräti noin 30. Kriteerejä oli paljon liittyen muun muassa luonnonläheisyyteen erilaisine maastotyyppeineen, sopiviin kokoontumistiloihin, helppoon saavutettavuuteen pääliikennevälineillä, majoituskapasiteettiin, tapahtumanjärjestämiskokemukseen ja erityisesti alueen

hortakurssi

Elävän perinnön kansallinen luettelo esittelee hortoilun

Elävän perinnön kansallinen luettelo on reitti Unescon kansainväliseen listaukseen Elävän perinnön kansallinen luettelo on reitti maailman maineeseen Unescon luettelossa ja sellaiseen joukkoon, jossa on jo pitsa italialaisilta ja kimchi korealaisilta.  Presidentti Macron lobbaa luetteloon ranskalaista patonkia, koska se ei siellä vielä ole. Luetteloon pääsee vain yksi