Vuohenputki rikastaa raparperin kesäisessä piirakassa

Vuohenputki rikastaa raparperin kesäisessä piirakassa

raparperi-vuohenputkipiirakka

Jos olet ihastunut kirpakkaan raparperiin, kokeilepa jalostaa kasvin makua takapihojen herkulla, vuohenputkella. Pyöräytä kesäillan iloksi piirakka, jossa villi vuohenputki lyö kättä kesyn rapaperin kanssa. Vuohenputkesta saat mukavasti magnesiumia, C-vitamiinia ja voitelua myös nivelille.

Vuohenputki-raparperipiiras

Pohja:

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1 dl gluteenittomia jauhoja/tattaria/karkeaa gluteenitonta jauhoseosta

1 dl kauramaitoa tai luomumaitoa

1 dl luomuvoita sulatettuna

1 tl leivinjauhetta

2–3 rkl intiaanisokeria

Täyte:

noin 700 grammaa raparperia

1 dl hienoksi hakattua vuohenputkea

1 dl intiaanisokeria tai luomuruokosokeria

1 tl vaniljajauhetta

1 tl ceylonin kanelia

Valmistus:

Sekoita pohjan kuivat ainekset hyvin keskenään ja lisää sitten kauramaito tai luomumaito ja lopuksi sulatettu luomuvoi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi. Pistele haarukalla ja esikypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.

Pohjan ollessa uunissa valmista täyte.

Leikkaa raparperi noin sentin paloiksi ja hakkaa vuohenputki hienoksi silpuksi. Desiin hakattua vuohenputkea tarvitset noin 2-2,5 dl kerättyä vuohenputkea.

Ota vajaa pari desiä raparperin paloja syrjään ja laita loput raparperista kattilaan sokerin ja vesitilkan kanssa. Anna muhia niin, että raparperit pehmenevät. Kun raparperit ovat pehmeitä, lisää joukkoon hienoksi silputtu vuohenputki. Sekoita ja ota hellalta.

Levitä raparperi-vuohenputkiseos esikypsennetyn pohjan päälle tasaiseksi. Painele pinnalle loput raparperin palat. Ripottele pinnalle luomuruokosokeria tai intiaanisokeria. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia uunista riippuen.

Anna jäähtyä haaleaksi ennen tarjoilua. Nauti piiras vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kauravaniljakastikkeen kera.

Vinkki: Jos et käytä maitotuotteita, vaihda pohjan luomuvoi kylmäpuristettuun oliiviöljyyn ja nauti piirakkaa vaniljalla maustetun cashew-kerman kera.

 

 

Lisää innostavia reseptejä löydät Hulluna hortaan -kirjasta!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.