Itämaiset nokkosletut pakastetusta hortasta

Itämaiset nokkosletut pakastetusta hortasta

Toivottavasti pakastit villivihanneksia keväällä ja kesällä. Näin syyskuussa on ihana alkaa voimistaa oloa pakastetuilla villiherkuilla. Pakastettua hortaa on sitäpaitsi helppo lisätä ruokaan kuin ruokaan sekä aamuiseen smoothieen. Meillä aivoja hellivään smoothieen lisätään aina paljon mustikoita, avokadoa, kurkumaa ja ainakin kourallinen pakastettua hortaa. Mitä milloinkin, ja kehon tarpeita kuunnellen. Raijan suosikki on aina voikukka, Jouko nauttii enemmän vuohenputkesta.

Jotta kynnys pakastetun hortan käyttämiseen olisi mahdollisimman matala, annan tässä kehittelemäni takuuvarman herkkuohjeen Hulluna hortaan -kirjastamme. Jos omassa pakasteessasi ei ole nokkosta, voit tehdä lettuja myös vuohenputkesta. Maku on erilainen mutta myös mainio.

Nokkoslettu maistuu ihanalta.

Nokkoslettu maistuu ihanalta.

 

Itämaiset nokkosletut 

4 dl kookosmaitoa

3 luomumunaa

2,5-3 dl gluteenitonta jauhoseosta/tattarijauhoja/mantelijauhoja

3 dl hienoksi silputtua ryöpättyä nokkosta (myös pakastettu nokkonen sopii)

ruususuolaa

mustapippuria

1 tl juustokuminaa

ripaus cayennepippuria

neitsytkookosöljyä paistamiseen

 

Valmistus

Sekoita kookosmaito, hienoksi hakatut pakastetut villivihannekset ja munat ensin keskenään. Siivilöi joukkoon  jauhot, ja lisää mausteet. Sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Anna turvota puolisen tuntia.

Paista taikinasta pieniä lettuja kuumalla pannulla. Tarjoile esimerkiksi tyrnihillon tai pihlajanmarjahyytelön kera. Maistuu ihanalta myös homejuuston ja kuusenkerkkä-puolukan kera.

Resepti: Raija Kivimetsä

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.